Αγανάκτηση για τους αβάσιμους ισχυρισμούς του κυρίου Γιώργου Παπαδάκη στην εκπομπή του Καλημέρα Ελλάδα

Σε αυτή την δύσκολη περίοδο υγειονομικής κρίσης που διανύουμε από τον Μάρτιο του 2020 και που πραγματικά έχει δοκιμάσει τις αντοχές όλων μας, η Κλαδική Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδας Κ.Ο.Κ.Κ.Κ.Ε θεωρεί τουλάχιστον αβάσιμη και ατεκμηρίωτη την σημερινή τοποθέτηση του κυρίου Γιώργου Παπαδάκη στην τηλεοπτική του εκπομπή, ο οποίος αναφέρθηκε στους χώρους στους οποίους κινδυνεύουν περισσότερο οι πολίτες να κολλήσουν κορονοϊό, συμπεριλαμβανομένου κατά τα λεγόμενα του και τα κομμωτήρια και κουρεία.

Βέβαια ο κύριος Παπαδάκης δεν μας αναφέρει ποια ήταν η πηγή έρευνας στην οποία στηρίχθηκε και με βάση ποια μελέτη έχουν εξαχθεί αυτού του είδους τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει, οπότε και τον παρακαλούμε να μας την αποστείλει προκειμένου να λάβει γνώση και η Ομοσπονδία μας.

Πρέπει να εντυπωθεί στη συλλογική συνείδηση όλων μας ο διαχωρισμός ανάμεσα στους επαγγελματίες καταστηματάρχες κομμωτές του κλάδου και την πειρατεία. Η Κλαδική Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδος (Κ.Ο.Κ.Κ.Κ.Ε.) και τα μέλη μας έχουν επιδείξει από την αρχή της πανδημίας πλήρη συμμόρφωση σε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και απόλυτη υπευθυνότητα με στόχο τον περιορισμό της περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού και επανειλημμένως έχουμε εκφράσει προς την Πολιτεία τις ανησυχίες μας για το ολοένα και αυξανόμενο φαινόμενο της κομμωτικής κατ’οίκον.

Η συνεργασία μας πάνω στα μέτρα ασφαλείας (μάσκες, αποστάσεις, μειωμένες θέσεις εργασίας, λιγότεροι πελάτες, αντισηπτικά, απολυμάνσεις, μιας χρήσεως εργαλεία, γάντια, ραντεβού, βιβλίο ιχνηλάτησης, καθαριότητα και υγιεινή) και η συμμόρφωση μας όλο αυτό το διάστημα έγινε πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων και πρότυπο για όλους τους κλάδους.

Ας γίνει επιτέλους ξεκάθαρο σε όλους του πολίτες ότι τα κομμωτήρια και κουρεία αποτελούν ένα ασφαλές επαγγελματικό περιβάλλον, το οποίο μπορούν να εμπιστευτούν πλήρως, δεδομένου ότι οι χώροι μας είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος και υπόκεινται σε υγειονομικούς ελέγχους σε αντίθεση με τους παράνομα δραστηριοποιούμενους και πλανόδιους κομμωτές, οι οποίοι είναι τα πραγματικά σημεία υπερμετάδοσης του κορονοϊού COVID-19.

Σε απάντηση λοιπόν των αναληθών και ατεκμηρίωτων ισχυρισμών που διατυπώθηκαν σε βάρος τόσο της Κλαδικής μας Ομοσπονδίας όσο και ολόκληρου του κλάδου μας, καλούμε τον κύριο Γιώργο Παπαδάκη και τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 να τοποθετηθούν εκ νέου, ανακαλώντας τις σημερινές δηλώσεις τους και διευκρινίζοντας την επιτακτική ανάγκη οι εργασίες κομμωτηρίου να λαμβάνουν χώρα μόνο σε επαγγελματικούς χώρους στους οποίους διασφαλίζεται και δεν κινδυνεύει η υγεία των συμπολιτών μας σε αντίθεση με τα «βαλιτσάκια». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

Δελτία Τύπου – Ανακοινώσεις

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Υπάρχει κάποιο θέμα στο οποίο μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι;  με χαρά θα βοηθήσουμε! Αφήστε τα στοιχεία  επικοινωνίας σας και θα επικοινωνήσουμε με εσάς το συντομότερο δυνατόν

Facebook

Βρείτε μας στο Facebook

Twitter

Ακολουθείστε μας στο Twitter

Email

Στείλτε μας το μήνυμά σας