Συνάντηση εκπροσώπων της Κλαδικής Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδας με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ,κ. Σωτήρη Αναγνωστόπουλο

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρη Αναγνωστόπουλο, είχαν τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, η Πρόεδρος της Κλαδικής Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδας Κ.Ο.Κ.Κ.Κ.Ε, Μαρία Σωτηροπούλου, ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Ματεμτζής και ο Ταμίας Ιωάννης Διονυσόπουλος,  για να συζητήσουν για το φαινόμενο της φοροδιαφυγής στον κλάδο της κομμωτικής.

Τα μέλη της Ομοσπονδίας κατέθεσαν αναλυτικά τις προτάσεις του κλάδου ζητώντας την θέσπιση ενός ισχυρότερου νομοθετικού πλαισίου και ενός αδιάτρητου συστήματος ελέγχου, το οποίο θα περιφρουρεί τα συμφέροντα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται νόμιμα στον κλάδο.
Στη διάρκεια της συνάντησης η Πρόεδρος, Μαρία Σωτηροπούλου, αναφέρθηκε επίσης και στην αναγκαιότητα της πώλησης των επαγγελματικών καλλυντικών προϊόντων μόνο σε επαγγελματίες χρήστες, καθώς εκτός από την τεράστια διαφυγή φόρων που συντελείται λόγω της μη έκδοσης των προβλεπόμενων παραστατικών, ταυτόχρονα αποτελεί και φαινόμενο ιδιαιτέρως επικίνδυνο καθώς στην αγορά κυκλοφορούν προϊόντα που περιέχουν ουσίες επικίνδυνες και η χρησιμοποίησή τους από μη επαγγελματίες  μπορεί να επιφέρει σοβαρές συνέπειες για την υγεία και την ασφάλεια των χρηστών.

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή άκουσε με προσοχή όλα τα προβλήματα και τις θέσεις που εκφράστηκαν από τα μέλη της Ομοσπονδίας και δεσμεύτηκε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες  για την διευθέτηση των αιτημάτων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

Δελτία Τύπου – Ανακοινώσεις

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Υπάρχει κάποιο θέμα στο οποίο μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι;  με χαρά θα βοηθήσουμε! Αφήστε τα στοιχεία  επικοινωνίας σας και θα επικοινωνήσουμε με εσάς το συντομότερο δυνατόν

Facebook

Βρείτε μας στο Facebook

Twitter

Ακολουθείστε μας στο Twitter

Email

Στείλτε μας το μήνυμά σας